FOREDRAG OG WEBINARER

Vi tilbyder skræddersyede foredrag og webinarer der vil give dig mere dybdegående viden om  bæredygtighed i tekstilindustrien.

EMNER

Bliv inspireret af en række emner indenfor bæredygtighed i tekstilindustrien.

PRIS

Prisen er afhængig af længden og formatet. Hvis du er medlem, får du rabat.

FORMAT

Vi  tilbyder både online webinarer og foredrag, som vi skræddersyer til dig og dine medarbejder.

PROCESS

Her kan du se hvordan du får et skræddersyet foredrag eller webinar, trin for trin.

EMNER

Her finder du et overblik over nogle af de emner vi tilbyder og som kan skræddersyes til dit behov. Mangler du viden om et særligt tema, skriv til os, så finder vi en løsning, der passer dig.

Hvad er bæredygtige materialer og findes de overhovedet?
Et materiales påvirkning på klima og miljø har ikke kun at gøre med materialer men i høj grad (nogle gange i højere grad) hvordan det fremstilles. Hvorfor er det sådan og hvordan vurderer man bæredygtigheden af materialer og ikke mindst de processer, der ligger bag, når man designer?
 
Overblik over certificeringer og forstå dem i dybden
Der findes rigtig mange certificeringer og det er svært at finde ud af hvilke man skal vælge for at sikre sig at ens produkter er bedre for verden. Vi stiller de mest gængse certificeringer op overfor hinanden og gør det overskueligt og nemmere at finde ud af hvad der passer.
 
Fremtidens teknologier
Der er rundt om i verden bud på nye teknologier, der på hver sin måde og med hver sine begrænsninger kan producere eller genanvendte fibre eller farve klæder på nye måder. Det giver mening at vi flere kender til dem og hvor langt de er, da der kan være andre teknologier, så som sorterings-teknologier, der kan være med her og gøre nogle processer lettere og mere anvendelige.
 
Design og holdbarhed
For at sænke aftrykket på vores forbrug skal vi bruge vores tøj mere og i længere tid. Vi taler om teknsik, fysisk og emotionel holdbarhed, og hvorfor de på hver sin måde, er essentiel for at vi forburgere kan blive ved med at bruge det samme stykke tøj om og om igen. 
 
Arbejdsforhold i tekstilindustrien
Status på hvordan det står til med arbejdsforhold i tekstilindustrien og de omkringliggende dynamikker der holder arbejdsforholdene nede. Herefter hvad der findes af gode eksempler og løsninger, der kan hæve arbejdsforholdene.
 
Fremtidens fibre
Vores verden kan ikke holde til den måde vi bruger ressourcerne på. Om det er at pumpe olie op af undergrunden for at lave polyester eller om det er at bruge store landarealer, vand og sprøjtemidler på at dyrke bomuld, så tager det for mange ressourcer til at det kan fortsætte. I dette seminar vil vi introducere nogle af de mest lovende alternativer – både etablerede men også nogle, der stadig er i udvikling.
 
Forretningsmodeller
Forretningsmodellerne i tekstilindustrien er noget af det mest afgørende for at kunne skabe en grøn omstilling af branchen. I dag er overforbrug et af de største problemer og vi bliver nødt til at tænke den måde vi driver virksomhed på og den måde vi forbruger på, hvis vi skal lykkes med at skabe en jord, der er værd at leve på. I dette seminar vil vi tage fat i de gode eksempler og præsentere forskellige niveauer af forretningsmodeller, der kan skubbe udviklingen i en grønnere retning.
 
Mikroplastik 

Evalueringen nævnte at det kunne være spændende at kigge ind i emnet. Det er noget, der forskes en del i for tiden og det er noget, der bliver snakket en del om. Det er ret aktuelt både i forhold til hvordan man formindsker det som designer og hvad det har af effekter på mennesker og miljø.

Cirkulær økonomi i tekstilindustrien – Fremtidens genanvendelsesteknologier
i 2022 skal Danmark indsamle tekstiler separat og resten af EU gør det senest i 2025. Det betyder at vi kommer til at blive oversvømmet med tøj. En af løsningerne er at bruge de teknologier, der allerede findes rundt omkring EU. Holland, Sverige og Belgien er nogle af dem, der har teknologier, der bliver essentielle, men er det nok og hvad gør vi i Danmark?

Den onde viskose og den gode bambus? – En guide til cellulosefibre
Cellulosefibre er stigende men der findes lige så mange myter, som sandheder om dem.
Viskose har ry for at være en af de mest skadelige fibre og bambus har omvendt ry for at være svaret på alle vores problemer. Der ligger langt mere under overfladen – både potentialer og sminkede sandheder. Forstå hvordan det hele hænger sammen, så du kan se igennem myterne og vælge en mere bæredygtig fiber. (Uden et eneste slide med kemiske formler.)

Greenwashing
Der er mange gode historier i tekstilindustrien. Nogle af dem lidt for gode. De færreste brands prøver at lede deres kunder bag lyset, men mange undgår at fortælle de gode historier for ikke at lede op til en shitstorm.
Her er din guide til hvordan du finder ud af hvilke historier, der er værd at fortælle og hvordan du fortæller dem uden at blive udpeget som greenwasher.

PRISER

Prisen afhænger af længden og hvordan det skrues sammen. Give os et kald eller skriv til markus@tekstilrevolutionen.dk så snakker vi om prisen til det foredrag/webinar du ønsker.

Her kan du se hvad det normalt ville koste.

FOREDRAG

Ikke partner: 25.000-30.000 kr. ex. moms, ex. transport

WEBINAR

Ikke partner: 12.000-16.000 kr. ex. moms.

Alle vores partnere får rabat på foredrag og webinarer.

FORMAT

Hvis du er i tvivl om hvilket format, der ville passe dig bedst, så giv os et kald på 42436612 eller skriv til markus@tekstilrevolutionen.dk.

 

FOREDRAG

 

Længde: 1 1/2 time – 5 timer

Opsætning: 2 pers. hvoraf 1 er vært, som leder foredraget og den anden kommer med ekspert-viden.

Formen: Vi laver interaktive foredrag, hvor deltagerne bliver inddraget i oplægget og bliver udfordrede med spørgsmål og diskussioner. Vi kan også inkludere workshops.

Sted: I enten din virksomhed eller i vores lokaler.

WEBINARER

 

Længde: 1 – 1 1/2 time inkl. spørgsmål

Opsætning: 2 pers. hvoraf 1 er vært, som leder oplægget og tager ind spørgsmål, og den anden kommer med ekspert-viden.

Formen: Vi laver interaktive webinarer, hvor deltagerne bliver inddraget i oplægget og bliver udfordrede med spørgsmål og diskussioner.

Sted: Zoom

ER DU NYSGERRIG?

Læs om hvad nogle af medlemmerne i Teknisk Landsforbund siger om vores webinarer.

Det var meget informativ, super afviklet. Formatet (online/zoom) var virkelig godtOplægsholder var virkelige gode og selvom jeg ikke selv er fra teksilbranchen fik jeg meget ud af det.

Meget pædagogiske foredragsholdere/undervisere.

Jeg synes at det var et virkelig godt kursus. Dem kan I godt arrangere flere af, og gerne som webinar – det synes jeg fungerede rigtig godt.

Tekstilrevolutionen
Esromgade 15, 1001 stuen,
2200 København N