OM OS

Læs om hvad Tekstilrevolutionen er, hvad vi tilbyder og hvem vi hjælper.

HVAD ER TÆNKETANKEN TEKSTILREVOLUTIONEN?

Tekstilrevolutionen er en tekstilpolitisk tænketank, som arbejder for en tekstilindustri med et positivt aftryk på verden og de mennesker, der bebor den.

For at komme tekstilindustriens store probelmer til livs, er der brug for databaserede løsninger og uafhængig viden, som vi skaber for nedenstående tre målgrupper.

VIRKSOMHEDER

Vi samarbejder med de mest ambitiøse virksomheder og institutioner, der vil være frontrunners i den cirkulære omstilling. Det gør vi ved at beregne klima- og miljøaftryk og implementere cirkulære løsninger, der bryder med lineære brug-og-smid-væk modeller.

MYNDIGHEDER OG POLITIKERE

Vi støtter myndigheder og politikere ved at skabe indsigt i branchen gennem at kortlægge de nyeste udviklinger og pege på de knapper der er nødvendige at skrue på, for at branchen bygger på konstruktive incitamenter.

FORBRUGERE

Vi hjælper forbrugeren med at træffe valg, der er bedre for verden og mennesker gennem oplysning af tøj og dets impact. Vi udvikler værktøjer og skaber undervisningsmaterialer, der støtter op om læringen om tøj og dets konsekvenser.

HVEM ER TÆNKETANKEN TEKSTILREVOLUTIONEN?

ESBEN

 

Esben er direktør og igangsætter af Tænketanken Tekstilrevolutionen. Han er god til at se nye muligheder, sætte dem i spil og få projekter ud over rampen. Motivationen for at starte projektet og ændre industrien udspringer af tekstiltrykkeriet Makershirt, som Esben også står i spidsen for. Gennem mange år i Makershirt har Esben en dybdegående viden om industrien og en brændende motivation for at ændre den og det ukritiske overforbrug, den skaber.

MARKUS

 

Markus er foretagendets nørd og med-igangsætter. Han dykker ned i svært tilgængeligt stof, i form af rapporter og videnskabelige artikler for at forstå de komplekse sammenhænge og sørger for vi står på et fundament af forskning når vi udtaler os. Han har en baggrund indenfor det miljøtekniske, klima og katastroferisiko, hvilket er fundamentet for forståelsen af både de naturlige og sociale systemer og dynamikker, der former verden. Markus’ store kæphest er forståelse for de systemer, der fastholder udnyttelse af verdens ressourcer og mennesker, sådan at han kan være med til at ændre dem.

Christine Beate

CHRISTINE BEATE

 

Christine Beate er projektleder med særligt fokus på oplysning og adfærd. Med hendes baggrund i design, medbringer hun værdifuld viden og kendskab om designprocesser og tekstiler til teamet. Christine Beate har en strategisk og analytisk tilgang, der gavner Tekstilrevolutionens ambitiøse arbejde, og hun er særligt skarp på adfærdsområdet og at interagere med unge om tøjforbrug og dets aftryk på verden. Tidligere har hun, i samarbejde med FN Norge, udviklet undervisningsmateriale for børn og unge om tøj. I dag sidder hun med de fleste arbejdsopgaver der kommer forbi Tekstilrevolutionens skrivebord – fra politisk rådgivning og konsulentarbejde til undervisning af efterskoleelever.

SANJA 

Sanja er ansvarlig for vores kommunikation og arbejder tæt sammen med vores partnere. Med sin baggrund i kommunikation og social impact bidrager hun med vigtig viden om, hvordan ord påvirker mennesker og får dem til at handle. I en tid præget af store udfordringer er Sanja derfor optaget af at fortælle de historier, som viser forbrugerne vejen og inspirerer virksomheder til at tage ansvar for at skabe reel forandring i tekstilindustrien. Sammen med vores partnere hjælper hun dem med aktivt at tage ansvar for deres produktion og brug af ressourcer, og vise omverden at de på den måde er med til at skabe vores fælles fremtid.

EKSPERTPANEL

 

Tekstilrevolutionen trækker ekspertviden fra rådgivere, konsulenter og forelæsere, der har mange års erfaring indenfor bl.a. kemiske processer, design og certificeringer fra det private og offentlige i tekstilindustrien.

Henriette Melchiorsen

Designer, virksomhedsrådgiver hos Design Henriette Melchiorsen & underviser på det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler
for Arkitektur. 

Nicholas Paxevanos

CSR & Bæredygtighedskonsulent hos Mammut Workwear, Hoffmann Firmatøj, Borch Textiles, Wernerfelt og Blanche.

 

Thomas H. Callisen

CEO for Sense Unlimited, baggrund i biotek-industrien, nu uafhængig rådgiver, facilitator og coach.

 

Silke Sønderstrup-Granquist

Rådgiver tekstilbrands i omstilling til bæredygtig forretning i Sourcing House.

Birgit E. Bonefeld

Tekstilbiolog, forsker, underviser og formidler indenfor innovative tekstile materialer. Hendes ekspertområde er fremstilling af cellulosefibre af græs.

KONTAKT OS

Vi hører meget gerne fra dig. Er du nysgerrig på hvad vi laver, ønkser et samarbejde, eller vil have et tilbud på vores ydelser?

Send os lige en mail, så tager vi det derfra. 🙂

Skriv til hej@tekstilrevolutionen.dk eller skriv direkte til en af os. 

Følg med i vores tanker og handlinger på sociale medier

Tekstilrevolutionen | Esromgade 15, 1001 stuen, 2200 KBH N | Hej@tekstilrevolutionen.dk