UNDERVISNING

 

Her kan du se materiale og oplæg vi yder i fordbindelse med undervisning.

DE UNGE ER VORES FREMTID

Tekstilindustrien i dag har et enormt aftryk på verdenen, og det er nødvendigt at vi ændrer vores måde at forbruge tekstiler. Gennem undervisning vil vi bidrage til at gøre unge – vores fremtid –  kloge på hvordan de kan være bevidste forbrugere af tøj og tekstiler. Med viden, inspiration og konkrete værktøjer til bæredygtig adfærd, ønsker vi at gøre problematikkerne i tekstilindustrien relatérbare til vores personlige tøjvaner, og dermed understøtte unges forståelse for hvordan købekraft medbringer et ansvar som verdensborgere.

copyright: Laban Stories,  I en tynd tråd

I EN TYND TRÅD

I en tynd tråd er et interaktivt dilemmaspil der belyser tekstilindustriens hårde arbejdsvilkår og de etiske dilemma man står overfor som forbruger. Spillet er en videofortælling hvor man som seer tager valg på vegne af hovedkarakteren Mathias, og har dermed indflydelse på filmens forløb. Dilemmaspillet er tiltænkt elever i udskolingen og gymnasier, og kan inddrages som enkeltstående undervisningsmateriale eller som del af længere projektforløb. 

I videofortællingen møder vi Mathias, en ret almindelig ung dreng, som en dag modtager en besked – et råb om hjælp – der ligger gemt i vaskemærket på hans nye t-shirt. Beskeden er fra en tekstilarbejder i indien ved navn Ayaan, og Mathias får et indblik i hvad der sker bag modeindustriens flotte facade. Hvad Mathias vælger at gøre ved beskeden og hans relation til Ayaan kommer helt an på spilleren. 

I en tynd er udviklet af Laban Stories, og vi har bidraget med vores viden om tesktilindustrien. Læs mere og prøv oplevelsen på ientyndtraad.dk

TIP TØJET

 

Hvad er Tip Tøjet?

Tip Tøjet er et spil vi har udviklet som undervisningsmateriale til efterskoleelever og øvrige unge. Spillet handler om at lære sit tøj at kende og hvordan det kan gøre os til mere bæredygtige forbrugere af tøjindustrien. 

Hvordan spiller man?

Gennem gætterier, fælles reflektion og storytelling fokuserer spillet på at dyrke de gode oplevelser vi har rundt vores eget tøj. Spillerne går i dialog om, hvordan de kan redesigne eller gentænke det tøj, de ikke længere bruger – den mest bæredygtige måde at bruge tøj på, er nemlig at bruge det vi allerede har!


Materiale

Tip Tøjet kan downloades som PDF og er tiltænkt som et sjovt og lærerigtmateriale til undervsiningen. I tillæg til spillet kan man downloade ekstramateriale til forberedelse og afvikling af spillet. 

  • Tip Tøjet spillet i PDF, tilpasset tosidig print
  • En lærervejledning
  • Fiberliste, med forklaring af forskellige tekstiler 
  • Uddrag fra Bogen “Vores tøj – Verdens ressourcer” om forbrug og bortskaffelse, som kan gives som forberedelse til undervisningen.
    Kunne du tænke dig at læse hele bogen “Vores tøj – Verdens ressourcer”?  Køb den her.

Tip Tøjet startede som et bachelorprojekt for studerende fra Aalborg Universitet og er færdigudviklet af Tekstilrevolutionens frivillighedskorps. Tak til Anna Jia Xin Lin, Lasse Langstrup Hägerstrand, Mads Emil, Erland Christensen, Phuongdan Hoai Truong fra Aalborg Universitet og Kastanievejen Efterskole.

OPLÆG OG WOKRSHOP – SKOLEBESØG

Hvordan påvirker vores tøj verdenen rundt os? Kan tøj betyde mere for os end bare at dække vores kroppe? Og hvilken magt har du og jeg som forbrugere i samfundet?

Vi tilbyder oplæg og workshops til undervisning af unge elever ved folkeskoler, efterskoler, gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser. Alle oplæg er interaktive hvor vi indrager og guider eleverne gennem en sjov og lærerig undervisningstime. Sammen bliver vi klogere på hvad dagen tekstilindustri gør med vores klode og hvad tøj betyder for folk som dig og mig.

Oplægget består af et teoretisk element, hvor vi kommer igennem viden om produktion og forbrug, og et praktisk legende element, hvor vi kigger på vores eget tøj og årsagerne til at vi bruger det eller ej.

Dertil faciliterer vi workshops med udgangspunkt i vores undervisningmateriale Tip Tøjet og I en tynd tråd.

Vil du vide mere om afvikling og pris, så skriv til os på hej@tekstilrevolutionen.dk

 

 

BOOK OS TIL DIN UNDERVISNING

Ønkser du at booke os til undervisning der er skræddersyet til dine elever eller om et specifikt emne?

 

Tag endelig kontakt med os for at høre mere om priser og muligheder på hej@tekstilrevolutionen.dk

 

 

Tekstilrevolutionen
Esromgade 15, 1001 stuen,
2200 København N