Vores Tøj – Verdens Ressourcer

 

De fleste af os er godt klar over, at hyppig udskiftning i garderoben kan være problematisk, og at farvning af tekstiler kan svine. Men hvorfor er det tilfældet? Og hvad får det helt konkret af konsekvenser for naturen og mennesker, der arbejder i industrien?

Problemerne i tekstilindustrien er desværre meget komplekse, da der er virkelig mange aktører, der ud fra ganske forskellige dags-ordener tilsammen udgør industrien. Det er endt med at give en lang række problemer, der ikke lader sig løse uden handling hos brands, forbrugere og lovgivere.

Vi er ved at drukne i tekstiler, særligt dårligt producerede og ubæredygtige af slagsen. Men hvor skal vi begynde, og hvor skulle vi gerne nå hen, når vi skal ændre tekstilindustrien og få den i en ansvarlig og grøn retning?

Vores tøj – verdens ressourcer er en fag- og debatbog om tekstil-industriens problemer, og hvordan vi kommer dem til livs.

På baggrund af flere års faglig research giver tekstilentreprenørerne Markus Hatting og Esben Licht en let tilgængelig indsigt i den komplekse industri. Først gives et faktabaseret overblik over industrien. Derefter dykkes der ned i problemerne og de komplekse relationer mellem aktørerne, der forårsager dem, inden en række forslag til handling fremsættes. Til sidst i bogen er den en guide til, hvad du som forbruger kan gøre for at hjælpe tekstilindustrien i den rigtige retning.

Køb bogen eller e-bogen i vores webshop

Tekstilrevolutionen har i bogen Vores Tøj – Verdens Ressourcer samlet tal og analyser på tværs af den komplekse tekstilindustri, så du ikke selv behøver at gøre det. På fornemmeste vis præsenteres man for t-shirtens lange vej fra mark til krop i et let tilgængeligt sprog underbygget af veldokumenterede fakta. Forfatterne gør tekstilindustriens udfordringer vedkommende, og beskriver motiver og incitamenter for alle led i forsyningskæden. Tankevækkende og oplysende læsning for alle der går med tøj. Min største anbefaling til bogen herfra.

Camilla le Dous

Cirkulær Garderobe

Cotton's Journey from Farm to Shop is illustrating how cotton fields are made into the clothes we wear. It is printed on high quality paper, ready to be framed. The graphic design is made by Julie Mai Laursen and the translation from Danish is made by Elizabeth Adams.