UDSKUDT TIL 2021:

Tekstilrevolutionens Sommerskole

For unge designere

Læs om hvordan du kan deltage i Tekstilrevolutionens første sommerskole om bæredygtighed i tekstilindustrien.

En ny digital sommerskole for unge designere skabt i samarbejde med unge designere

Studerende fra Designskolen Kolding og KADK er gået sammen med Tekstilrevolutionen for at udvikle en online sommerskole, der skal ruste unge designtalenter til at tage ansvar i den industri, de møder efter studiet. Undervisningsforløbet tager afsæt i nye forretningsmodeller og forbereder den studerende på at tage mere bæredygtige valg. Sommerskolen indeholder også en praktisk del, hvor deltagerne selv arbejder med tekstilet. Programmet for undervisningen er bygget op om socialt samvær og casearbejde efterfulgt af webinarer med oplægsholdere fra erhvervslivet og forskningsmiljøet.
Sommerskolen vil introducerer de unge designere til tekstilindustriens kompleksitet og dilemmaer, de vigtigste principper for bæredygtighed og få et dybere indblik i de kerneelementer, der rammesætter bæredygtighed i industrien.

Hvorfor en sommerskole?

Til tider kan alting synes svært at favne og nå i dybden med, for man skal vide meget om mange ting, især som kommende designer. Det mener i hvert fald Christine Beate, designstuderende fra Kolding designskole. Hun er en del af en projektgruppe på tre designstuderende, der i samarbejde med Tekstilrevolutionen har startet denne nye sommerskole for unge designere.

Vi lærer meget det her med, at design kan forlænge levetiden af tøj, men der er bare ikke én ting, der er særligt bæredygtigt. Hvordan kan man gøre det rigtige, når det hele er så komplekst? 

Christine Beate

Tekstildesigner, Designskolen Kolding

Der findes en masse unge designstuderende derude, der gerne vil gøre det rigtige. Det ved projektgruppen alt om, der udover Christine Beate består af Vibe, der også studere på Designskolen Kolding, og Rosa, der studerer på møbel og rum på KADK. De tre foretog en undersøgelse af interessen for en ny sommerskole blandt deres studiekammerater, og besvarelserne blev brugt i arbejdet med at sammensætte et uddannelsesforløb, der skal gøre det mere konkret og overskueligt at arbejde med bæredygtighed i industrien.

De fleste unge ser bæredygtighed som et helt uundgåeligt emne at forholde sig til. Når ens skole er stor, er man ikke altid i tæt kontakt med hvad der sker i industrien, og det kan hurtigt blive fjernt. 

Rosa

Møbel & Rum, KADK

Bæredygtighed er det altoverskyggende tema, men Rosa mener, at det er aktualitet, der er det vigtige i Tekstilrevolutionen. Det er ny viden, der kan hjælpe med at træffe mere bæredigtige valg som designer.
Vibe savner mere viden om industrien og materialer, selvom hun synes hun allerede har fået en del undervisning om bæredygtighed via studiet.

Man kan føle sig helt magtesløs,  fordi der er så meget at tage fat på, men man mangler mere viden om, hvor man skal sætte ind henne.

Vibe

Tekstildesigner, Designskolen Kolding

Her er alt, du skal vide om Sommerskolen?

Sommerskolen kommer til at foregå både virtuelt og fysisk. Undervisningen kommer i digitale live sessions, hvor der kan stilles spørgsmål og interageres. Her vil konkret og dybdegående viden blive formidlet af Tekstilrevolutionen. Her er et par gratis webinarer, som du kan bruge til at danne dig et indtryk. Den fysiske del foregår i grupper af 3-4 deltagere hjemme hos én af gruppemedlemmerne. Her kommer deltagerne til at samarbejde om at løse udfordringer fra den virkelige verden gennem brugen af designfaget.

Du får

  • Viden om forskellige materialer, deres frembringelse og after life.
  • Indsigt i principperne bag bæredygtigt design.
  • Forståelse for de systemer og dynamikker der påvirker bæredygtighed i tekstilindustrien.
  • Overblik over hvordan du som designer fremmer bæredygtighed.
  • Mulighed for at bruge design til at fremme bæredygtighed baseret på konkrete og virkelige cases.

Som bonus bliver du en del af et engagerende ungt designnetværk, der brænder for bæredygtighed i tekstilindustrien.

Programmet

Dagen starter ud med fællesundervisning på vores digitale platform.
Midt på dagen, når koncentrationen daler, og der er brug for at bevæge sig, arbejdes der selvstændigt eller i grupper med at løse bæredygtighedsudfordringer.
Dagen sluttes af med at deltagerne samles igen om et oplæg fra eksterne oplægsholdere. Der vil løbende være plads til de diskussioner og refleksioner, der må opstå undervejs.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, så skriv en mail til Marie på marie@tekstilrevolutionen.dk

Tekstilrevolutionen | Esromgade 15, 1001 stuen, 2200 KBH N | Hej@tekstilrevolutionen.dk