Tekstilrevolutionens Sommerskole

For dig der vil forstå og gøre en forskel indenfor tekstilindustrien og måden du og andre forbruger tøj.

Hvad?

Sommerskolen er en 6 dages camp, for dig, der ønsker at lære mere om tekstiler, tekstilindustrien og den grønne omstilling. Forskere, CSR professionelle og iværksættere vil guide dig i, hvordan du kan tage mere bæredygtige valg og/eller ruster dig til at tage ansvar i den industri, som du klæder dig i. 

Sommerskolen afholdes på Ungdomsøen, lidt udenfor København d. 3.-8. august 2021.

Facts

Hvornår: 3-8 August

Hvor: Ungdomsøen

Hvem: Unge mellem 18 og 30år, med interesse for bæredygtighed, tekstil & tekstilindustrien

Pris: 2.200 kr. (6 dage), 449 kr. (1 dag)

Billet: skriv til os på Instagram, så får du at vide hvornår billetsalget starter 🙂

Guest speakers

Vi har et fuldt program, booket med forskere, CSR professionelle, direktører og iværksætter fra branchen, der annonceres løbende. Hold et øje her på vores hjemmeside og med vores sociale medier!

Lili Dreyer, founder af Sustainable WAIR

kommer at fortælle om hendes rejse fra idé til virkelighed og dele hendes viden om upcycling og genanvendelse.

Wair arbejder med at gøre tekstil upcycling skalerbart, så det kan blive en løsning for store mængder tekstilaffald. Deres mission er at give så mange kasserede tekstiler som muligt et nyt liv ved at upcycle dem til nye modeprodukter. Deres første produkt er upcyclede sneakers, der er lavet af kasserede jeans og arbejdstøj, men vi er også ved at udvikle nye spændende produkter fra f.eks. kasserede lagener og duge. Læs mere om WAIR her

Suzi Christoffersen, direktør i Closed Loop

kommer at fortælle om hvordan hendes viden omkring materialer er med til at skubbe industrien i en grønnere retning.

Suzi Christoffersen er ekspert indenfor innovative materialer i tekstilindustrien. Hun har, gennem flere år i branchen, bygget op en stor viden og kendskab om materialer og miljøudfordringer, og har arbejdet tæt sammen med mange store skandinaviske brands og tekstilvirksomheder. 

 I Closed Loop guider hun tekstilvirksomheder med særlig fokus på materialer og på produkternes livscyklus. Du kan læse mere om Closed Loop her.

Workshops

Lær dig at forlænge levetiden af dit eget tøj med reparations- og upcycling workshops!

Du får mulighed at deltage i workshops hvor du lærer dig at reparere og/eller upcycle dit tøj. Vi stiller materialer til rådighed som du kan bruge hele ugen. 

 

Hvem er den rettet mod?

Tekstilrevolutionens sommerskole er til dig, der er mellem 18-30 år, og vil oplyses og lære fra professionelle, hvordan du som ansvarlig forbruger kan navigere i tekstilbranchen. Udover at du synes at det faglige indhold er spændende og at få kontakt til forskere, CSR proffessionelle og iværksætter, har du lyst til at være en del af løsningen og eksperimentere med nye forretningsmodeller, redesign og kreative måder at bruge tøj på. Du behøver dog ikke have erfaring med dette fra tidligere.

Sommerskolen er et sted, hvor unge med forskellige baggrunde skal mødes. Du kan derfor deltage både hvis du læser fx miljøteknologi, statskundskab eller tekstildesign. Det du gerne skal medbringe er en passion for tekstilindustrien og lyst til at møde nye mennesker!

 

Spørgsmål?

 

Har du spørgsmål?  Skriv en mail til Marie på marie@tekstilrevolutionen.dk.

Synes du det lyder spændende og vil vide hvordan du kan få fat i en billet? Skriv til os på Instagram.

Hvorfor?

Læs om hvad arrangørerne bag sommerskolen siger.

Tekstilindustriens udfordringer er komplekse og vidt omsiggribende. Jo mere jeg læser om industrien, jo mere får jeg lyst til at det skal være helt anderledes. På sommerskolen skal vi  diskutere, lytte og suge ny viden til os. Jeg glæder mig til få nye bekendtskaber og blive klogere på, hvad en bæredygtig tekstilindustri egentlig vil sige?

Sissel

Bæredygtig Design, Aalborg Universitet

I takt med at den materielle levestandard øges år for år, stiger kompleksiteten af verden også. Det betyder, at det vi ser og oplever, ikke altid er sådan verden virkelig ser ud. På Sommerskolen, forsøger vi sammen at rede trådene ud, i en industri som i den grad er både kompleks og ekstremt miljøbelastende! Nemlig Tekstilindustrien.

Mark

Bæredygtig Design, Aalborg Universitet

Tøj er en fed måde at udtrykke sig på. Der ligger bare meget bag tøjet, som vi ikke kan se ved at kigge det fysisk i butikken. Det er derfor vi har lavet en sommerskole, som skal informere, navigere og inspirere til at klæde os bæredygtigt på, så vi kan stå indenfor det vi går i og vil udtrykke.

Sofie

Bæredygtig Design, Aalborg Universitet

Pris

* 4 – 6 timer undervisning om dagen og 2 timer workshop

** overnatning i sovesal, shelter eller telt på ungdomsøen (dyne, pude og sengelinnedpakke kan tilkøbes eller i kan medbringe sovepose og eget lagen)

*** fuld forplejning inkl. morgenmad, frokost, kaffe, te, frugt, aftensmad (1 x 3 retter) & bobler til afslutning

Transport til og fra ungdomsøen er ikke inkluderet i prisen. 

Ungdomsøen

 

Sommerskolen afholdes på en ø udenfor København! Det betyder sauna, bad, havudsigt & bål ved stranden m.m.! 

Ungdomsøen er en ø fuld af aktiviteter for unge, som åbnede i august 2019, og er blevet et centrum for hele Danmarks ungdom med fokus på fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Øen blev skabt som en platform for de næste generationers vigtigste samfundsbevægelser, og det synes vi passer rigtig godt! 

På torsdag, den 13. maj skal vi ud til Ungdomsøen for at se de forskellige lokaler vi har booket for sommerskolen. Vi giver dig selvfølgelig indblik i vores besøg på Instagram, så det kan du glæde dig til 🙂

Billetkøb

Hvis du synes at det lyder spændende, gerne vil høre mere om sommerskolen og vide hvornår billetsalget starter, så skrive til os på Instagram eller til marie@tekstilrevolutionen.dk, så sætter vi dig på vores liste. Det betyder at du får at vide hvornår og hvordan du kan få fingrene i en billet inden vi annoncerer det på vores SoMe kanaler til det offentlige.

Undervisning

Få indsigt i branchen af forskere, CSR professionelle og iværksætter fra branchen. De klæder dig på med viden og værktøjer, der ruster dig til at tage beslutninger som forbruger.

Du vil blive introduceret til udfordringer og løsninger af professionelle i erhvervslivet, der er relateret til bæredygtig produktion af tekstiler, samt den grundlæggende viden om tekstilindustriens historiske baggrund, fiberlære, certificeringer og teknologiske muligheder. Endvidere fokuserer kurset på fem overordnede principper for bæredygtig design og business; Transparens, Ressourceoptimering, Slow Fashion, Leasing og Cirkulære Symbioser.

Du bliver klogere på:
  • forskellige materialer, deres frembringelse og after life.
  • principperne bag bæredygtigt design.
  • systemer og dynamikker der påvirker bæredygtighed i tekstilindustrien.
  • hvordan du som forbruger fremmer bæredygtighed baseret på konkrete og virkelige cases.
  • hvordan man som CSR manager arbejder med bæredygtighedsspørgsmål.

Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for afklaring, så send en mail til Marie på marie@tekstilrevolutionen.

Følg med i vores tanker og handlinger på sociale medier

Tekstilrevolutionen | Esromgade 15, 1001 stuen, 2200 KBH N | Hej@tekstilrevolutionen.dk