INDSATSER

Lovgivere, Virksomheder og Forbrugere – Alle må og skal være med hvis vi skal ændre noget her i verden.

Lovgivere

Offentlige indkøb. Vi arbejder med at udvikle anbefalinger der sikrer at de indkøb der foretages for milliarder hvert år bliver så grønne og ansvarlige som overhoved muligt.

Virksomheder

Vidensbanken, så alle ved hvad der er op og ned. Vi lægger al vores viden gratis ud, så der er lige muligheder for alle til at træffe det rigtigste valg.

Forbrugere

Fokus på de unge som forandringsagenter. Vi ønsker at skabe en bevidsthed hos de unge sådan at de kan være med til at påvirke deres familier, venner og klasser. 

Grønnere og mere ansvarlige offentlige indkøb

Hvert år indkøber kommuner og regioner tekstiler for miliarder af kroner. De offentlige indkøbere skal være eksperter på alle områder på alt fra kontormøbler, til belysning og tekstiler. Det betyder at de ikke har den nyeste viden om hvilke kriterier man kan måle på i sine indkøb.

Derfor har vi valgt at lave anbefalinger til alle de kategorier af tekstiler som indkøbes i det offentlige. Disse opdaterer vi løbende sådan at man ved hvert indkøb kan være sikker på at man kan stille de skrappeste krav i forhold til holdbarhed, miljø, ansvarlig produktion og ansvarlig bortskaffelse af tekstilerne.

På denne måde sikrer vi, at de offentlige instanser har det bedste udgangspunkt til at bruge vores alle sammens midler til at bakke op om en grønnere verden. Dette er helt i tråd med FNs Verdensmål 12.7 – “Promovér bæredygtighed i offentlige indkøb”.

Vil du vide mere, så skriv til Markus på markus@tekstilrevolutionen.dk

Viden om tekstiler i industrien skal sikre bedre produktion

Vores arbejde med at skabe en vidensbank går langt tilbage. Vi har i de sidste mange år læst og gemt mange videnskabelige artikler, rapporter og analyser.

Dem lægger vi nu her på siden, og vi skriver også en kort tekst om hvad du kan få ud af at dykke ned i det enkelte dokument. Det kan være en jungle når man starter med at ville forstå denne industri, og vi håber at dette arbejde vil være med til at sikre, at flere producenter forstår de komplekse sammenhænge og handler på den mest ansvarlige måde.

Det er et stort arbejde at skrive små tekster til de 200+ dokumenter vi har arbejdet os igennem, så det vil løbende komme nye op i vores vidensbank. Er der et emne som du mener er overset, så skriv til markus@tekstilrevolutionen, så tager vi et kik på om vi ikke kan komme et spadestik dybere.

Læs mere og begynd din vidensindsamling her: Vidensbanken

Unge forandringsagenter skal ændre den kollektive holdning nedefra

Vi har sat os for at skabe et ambassadørkorps af unge mennesker. Vi tror på at de unge i høj grad kan være med til at præge deres forældre og deres omgangskredse. Vores mål er at have unge med fra alle steder i landet og løbende sende og modtage viden om deres forbrugsvaner og måder at se tøj og tekstiler på.

I 2020 kickstarter vi denne indsats med at tage rundt til mange af landets efterskoler og højskoler for at tage snakken med så mange unge som overhoved muligt. Imens vi er ude, laver vi også en kortælgning af hvordan unge ser og forbruger tekstiler. Hvad går de op i, hvad betyder tøj egentlig for dem og hvad ønsker de sig af fremtidens tekstiler. Det hele samler vi en en rapport som vi senere offentliggør her på siden.

Ønsker du at være ambassadør eller ønsker du at vi skal holde et oplæg på din skole, så skriv til Markus på markus@tekstilrevolutionen.dk.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål eller kommentarer til bogen, videoerne eller mangler du viden på et område, så skriv os en besked nedenunder. 

Følg med i vores tanker og handlinger på sociale medier

Tekstilrevolutionen | Esromgade 15, 1001 stuen, 2200 KBH N | Hej@tekstilrevolutionen.dk